Laatste in klassement Beerschot maakt gelijk in blessuretijd tegen Zulte Waregem

29-01-2022 18:55 Laatste update: 18:57
6

K.Beerschot V.A maakt in de blessuretijd gelijk tegen Zulte Waregem en heeft toch nog een sprankeltje hoop. SV Zulte Waregem laat dan weer twee kostbare punten liggen. Tijdens de rust zag het er voor Waregem dan ook enorm goed uit. Het is nu uitkijken wat Seraing thuis zal doen tegen Eupen.

Voor de wedstrijd ging het verlies van Beerschot tegen Seraing nog in de lucht. Een nederlaag tegen Waregem zou dan ook aankomen als een mokerslag. De inzet van vandaag was duidelijk. Ook Zulte Waregem kon de drie punten goed gebruiken. De zes op zes onder Simons leek nu al een tijdje geleden en de laatste wedstrijden waren daar het bewijs van. Ook hun doel was duidelijk vandaag: als team zich herpakken en die drie punten pakken.

Toch begon het niet meteen denderend voor de mannen van Timmy Simons. Beerschot kwam op voorsprong door Konstantopoulos. Een verlengde corner van Holzhauser werd netjes binnengelegd. Verdiend, want enkele momenten eerder had Beerschot eigenlijk al een penalty moeten krijgen na handspel van De Bock.

Simons greep in
Ook na de openingsgoal bleef Essevee lange tijd op de sukkel, want het maakte werkelijk niets klaar. Het was schrijnend dat de eerste dreiging er pas kwam na twintig minuten. Uit de startblokken schieten leek allesbehalve het geval te zijn voor Zulte. Simons greep dan ook erg snel in en haalde meteen zijn topschutter Jelle Vossen naar de kant. Na 25 minuten zat de wedstrijd er al op voor Vossen. Een opvallende wissel, maar wel eentje die werkte. Vijf minuten later stond het 1-1. Dompé speelde Kutesa aan, die kapte zich vrij en wipte de bal over Biebauw in doel.

Dion en Dion
De gelijkmaker was het begin van een enorme terugval bij de thuisploeg. Ze zagen met lede ogen hoe de VAR nu wel een penalty toekende. Handspel van Bourdin op een kopbal van Gano zorgde voor de strafschop voor de bezoekers. Vossen stond op dat moment natuurlijk niet meer op het veld. Dé penalty-trapper van Waregem. Maar in diens afwezigheid klaarde Gano de klus (1-2). Het werd nog pijnlijker want in de blessuretijd van de eerste helft stond het al 1-3. Dion Cools zette een uitstekende rush op en stuurde De Neve opweg naar doel. De aanvaller hield het hoofd koel en kon de vierde goal van de wedstrijd binnenleggen.

Gouden wissel
Torrente gooide na de pauze met Rigo en Noubissi voor Sanusi en Konstantopoulos twee verse krachten tussen de lijnen. Toch viel vooral de invalbeurt van Ilias Sebaoui op. De jonge speler had zijn aandeel in de aansluitingstreffer. Shankland trapte met een gelukje de 2-3 binnen. Het geloof begon te borrelen en Beeerschot rook bloed. Met de frisheid van de invallers ging het volop op zoek naar de gelijkmaker. Sebaoui stond aan het roer en inspireerde de comeback. Na veel dreiging kwam de beloning er voor Beerschot. In de toegevoegde tijd bewees de jonge aanvaller nog maar eens dat hij lef heeft. Beerschot kreeg een strafschop en Sebaoui nam zijn verantwoordelijkheid. Hij plaatste het leer perfect in het hoekje.