Seraing deed geweldige zaak: Bescheidenheid staat ambitie niet in de weg

Seraing deed geweldige zaak: "Bescheidenheid staat ambitie niet in de weg"

28 januari - 17:51 Laatste update: 17:56
Jupiler Pro League 0 Reacties

Ondanks een 0 op 21 is RFC Seraing erin geslaagd om de wedstrijd die er écht toe doet, naar haar hand te zetten. In het degradatieduel tegen K. Beerschot V.A. trokken Les Métallos aan het langste einde: 2-1. Daardoor bedraagt de kloof met de concurrent uit Antwerpen nu weer tien punten. Nog niet beslissend, waarschuwt Jean-Louis Garcia, maar wel een ferme mentale opsteker.

Dit weekend krijgt Seraing een nieuwe kans om punten te oogsten, wanneer KAS Eupen op bezoek komt. Garcia waarschuwt voor onderschatting. "Bescheidenheid staat ambitie niet in de weg", pakte de trainer op zijn persconferentie uit met een oneliner. Verder benadrukt hij dat het nodige respect op haar plaats is voor De Panda's. 

Hoewel Seraing uit een periode van zeven opeenvolgende nederlagen komt, is Garcia tevreden met de ontwikkeling van zijn troepen. "Wij boeken vooruitgang. De recente prestaties van een jongen als Cachbach zijn daar het perfecte voorbeeld van. Hij heeft een groot potentieel en moet dat ook tot uiting laten komen", klonk hij opgetogen.

De tien punten bonus op Beerschot zijn uiteraard een deugddoende marge, al weigert Garcia de teugels te laten vieren. Er moet nog steeds gestreden worden. "Ik kan verzekeren dat wij tot het gaatje zullen gaan om het behoud veilig te stellen", krijgt Beerschot een niet mis te verstane boodschap te horen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie