'Diaz op weg naar Liverpool, Atalanta ziet haar kans en richt pijlen op Origi'

'Diaz op weg naar Liverpool, Atalanta ziet haar kans en richt pijlen op Origi'

28 januari - 16:00 Laatste update: 28 januari - 16:00
Premier League 5 Reacties

Een prachtig doelpunt in de Champions League tegen Manchester City, een basisplek in de nationale ploeg van Colombia en een topprestatie tegen Liverpool FC zelf. Het zijn allemaal zaken die ook Jurgen Klopp zijn opgevallen. De vleugelaanvaller van FC Porto, Luis Diaz, lijkt op weg te zijn naar Liverpool. Dit zorgt er echter voor dat de concurrentie bij The Reds een stuk aangescherpt wordt. Divock Origi moet vrezen voor een plekje in de ploeg. 

Volgens de geruchten hebben al vaker clubs op de deur van de Liverpool-coach ge-'Kloppt'. De club heeft tot nog toe aangegeven dat het Rode Duivel liever niet ziet vertrekken. Ook Origi lijkt tevreden te zijn in de stad aan de Mersey. Weliswaar lijkt zijn aandeel al enkele seizoenen beperkt tot een aantal invalbeurten en enkele bekermatchen.

"Liverpool legend"
Toch mogen we de impact en grandeur van Origi bij Liverpool niet onderschatten. "Liverpool legend, by the way," vertelde Klopp ooit over zijn spits op een persconferentie in Genk. Die ‘Liverpool legend’ mocht tien minuten voor affluiten invallen in de Champions League wedstrijd op KRC Genk. We moeten toegeven, dit soort invalbeurten relativeert zijn grandeur toch wel een beetje.

Sprookje van Origi
We haalden het al eerder aan, er lijken verschuivingen op komst bij Liverpool. Het aanvallend departement lijkt er een versterking bij te krijgen. Dit zou wel eens een donkere wolk kunnen zijn voor het sprookje van Origi bij Liverpool. Overzeese clubs zijn alert en geïnteresseerd. Ze verwachten toch een soepelere onderhandeling mocht die er ooit komen. Volgens Sky Sports is één van die clubs het Italiaanse Atalanta Bergamo. De club uit de serie A ziet Divock Origi als een serieuze optie. We gebruiken de term “optie” want ook daar zijn er verschuivingen op komst. Mocht Colombiaans international Duvan Zapata naar Newcastle United verhuizen, dan staat Origi bovenaan hun lijstje.

Er is nog geen formeel contact geweest met Liverpool, maar het zou een stap kunnen zijn die de Belgische spits aanspreekt, die zich in een WK-jaar bevindt en dit seizoen vijf keer heeft gescoord in elf optredens. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie