'François stopt als CEO van Pro League, ook geen Louwagie en Venanzi meer'

'François stopt als CEO van Pro League, ook geen Louwagie en Venanzi meer'

17 januari - 18:20 Laatste update: 18:22
Jupiler Pro League 14 Reacties

Grote veranderingen binnen het bestuur van de Pro League. Het voetbalorgaan heeft besloten om per direct afscheid te nemen van CEO Pierre François. Ook Michel Louwagie (KAA Gent) en Bruno Venanzi (Standard) moeten (tijdelijk) vertrekken.

In principe liep het mandaat van François bij de Pro League pas eind juni af, maar hij heeft besloten om zijn ontslag vroegtijdig al in te dienen. Dat werd maandagmiddag ook aanvaard door de Raad van Bestuur van de Pro League.

"Ik heb gedurende deze zeven jaren alles gegeven voor het Belgische voetbal en was bereid om de continuïteit te garanderen tot de komst van mijn opvolger", reageerde François op de officiële kanalen van de Pro League. "Een nieuw proces is ingezet en ik wil me niet vastklampen aan een mandaat als de volgende generatie het heft in handen neemt."

"Ik ben blij en trots dat ik het Belgische voetbal al die jaren heb mogen dienen en ik blijf ook in de toekomst ter beschikking met raad en daad. Het is nu nog te vroeg om de balans op te maken van deze 7 jaren, maar ik ben er zeker van dat ze positief zal doorhellen. Ik wil graag elk van de bestuurders bedanken voor hun steun. Ik hou er vooral aan om mijn team te bedanken voor hun competentie en loyauteit", klinkt het.

Naast François moeten ook Louwagie en Venanzi hun mandaat bij de KBVB tijdelijk ter beschikking stellen. Zij worden vervangen door Sven Jaecques (Royal Antwerp FC) en Alexandre Grosjean (Standard).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie