Nederlandse pers kan lof niet op over scorende Openda: 'Koning Loïs'

Nederlandse pers kan lof niet op over scorende Openda: 'Koning Loïs'

17 januari - 18:16 Laatste update: 18:16
Eredivisie 20 Reacties

Loïs Openda blijft maar presteren in Nederland en kroonde zich zaterdag nog tot matchwinnaar met het enige doelpunt in de partij tegen Feyenoord. In de Nederlandse pers kon men de lof niet op over onze landgenoot.

De huurling van Club Brugge blijft maar scoren voor Vitesse en vond ook afgelopen weekend de weg naar de netten. De snelle spits scoorde inmiddels in alle competities samen al veertien keer en doet daarmee beter dan vorig seizoen, toen hij dertien keer wist te scoren. In Nederland kan men de lof niet op.

Koning Loïs
Bij het lokale De Gelderlander schreef men een bijzonder lovend stuk over 'Koning Loïs', die afgelopen weekend de matchwinnaar was tegen Feyenoord. 'Een spits zo giftig als rattenkruid. Loïs Openda (21) verenigt straattheater - met veel gegil en volop misbaar - met een tomeloze inzet, een imponerende startsnelheid en voetbalgogme', klinkt het.

'Vitesse profiteert van zijn geldingsdrang. In de Eredivisie wordt Openda gevreesd. ‘Koning Loïs’, geboren en getogen in Wallonië met een mix van Portugese, Marokkaanse en Congolese familiebanden, is snel en doelgericht."

Verbetering
Ook Openda zelf is tevreden met zijn ontwikkeling, maar wil blijven presteren bij Vitesse. "Ik ben zeer tevreden over mijn doelpuntenproductie", reageerde hij. "Die ligt hoger dan vorig seizoen. Daarin is mijn ontwikkeling als spits te zien. Ik ben zeer ambitieus. Ik wil de beste zijn. Dan moet ik dat in het veld tonen."

"Ik wil meer", gaat onze landgenoot verder. "De honger blijft. Ik moet mijn productie verder opvijzelen", aldus Openda, die bij Club Brugge nog een contract heeft tot medio 2024.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie