Alweer voorbereiding die verstoord geraakt: Kortrijk schrapt oefenduel met RWDM

Alweer voorbereiding die verstoord geraakt: Kortrijk schrapt oefenduel met RWDM

08-01-2022 12:53
2

Zelden is de voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen voor de JPL-clubs zo chaotisch verlopen als deze winter. Door de razendsnelle opmars van de omikronvariant zitten verschillende clubs uit Eerste Klasse A met de handen in het haar. Ook KV Kortrijk deelt nu in de klappen.

Via haar officiële kanalen laat KVK weten dat de oefenwedstrijd met RWDM, die oorspronkelijk deze zondag op de planning stond, niet zal doorgaan. Een specifieke reden geeft de club niet op, maar volgens Het Laatste Nieuws moet er geen twijfel over bestaan: opnieuw begint de naam van de spelbreker met die vervloekte 'c'. De voorbije dagen zouden verschillende spelers van KVK positief getest hebben.

Dat is uiteraard jammer voor zowel Kortrijk als RWDM, maar in West-Vlaanderen komt die geschrapte oefenpartij misschien nog wat harder aan. Karim Belhocine heeft immers een heleboel andere vraagtekens om te beantwoorden. Zo mist de trainer met Muhammed Badamosi en Faïz Selemani twee aanvallers vanwege de Afrika Cup. Vooral die laatste, de absolute uitblinker bij KVK, is een aderlating. Verder verkaste defensieve leider Timothy Derijck deze week naar SV Zulte Waregem. Belhocine kan dus wel een wedstrijdje gebruiken om oplossingen te zoeken, maar voorlopig is hem dat niet gegund.