Alderweireld zet deur op kier voor Antwerp en Beerschot: Antwerpen in mijn bloed

Alderweireld zet deur op kier voor Antwerp en Beerschot: "Antwerpen in mijn bloed"

08-01-2022 10:10
5

Toby Alderweireld heeft er een eerste seizoenshelft opzitten bij SC Al-Duhail, zijn huidige werkgever in Qatar. Terwijl vele waarnemers de wenkbrauwen fronsten toen de overstap bekend geraakte, heeft de Rode Duivel het uitstekend naar zijn zin in het Midden-Oosten. Al lonkt vroeg of laat wel een terugkeer naar Antwerpen.

De koekenstad is de plaats waar Alderweireld geboren en getogen was, voor hij aan zijn grote voetbalavontuur begon. Op een dag wil hij er terugkeren. Dat hij op dat moment nog steeds actief zal zijn als profvoetballer, sluit de mandekker niet uit. "'Ik heb getekend tot 2024. Daarna terug naar België? Waarom niet, maar nu is het nog te vroeg", deelt Alderweireld al een stuk van zijn toekomstplannen bij Het Laatste Nieuws.

Als België weer zijn woonplaats wordt, zal het sowieso in het Antwerpse te doen zijn. "Antwerpen heb ik in mijn bloed, vandaar de kathedraal op mijn arm", verklaart Alderweireld zijn liefde voor de stad. Die uitspraken moeten Royal Antwerp FC en, wie weet, K. Beerschot V.A. als muziek in de oren klinken. Bij die laatste club doorliep Alderweireld alvast de jeugdreeksen.