'Club is als de dood voor winters vertrek De Ketelaere en eist monsterbedrag'

'Club is als de dood voor winters vertrek De Ketelaere en eist monsterbedrag'

02-01-2022 12:59
37

Club Brugge staat voor een woelige januarimaand. Naar alle waarschijnlijkheid vertrekt Philippe Clement binnenkort naar AS Monaco, waar hij de opvolger moet worden voor Niko Kovac. Het Brugse bestuur moet dan ook op zoek naar een opvolger als coach. Tussendoor is ook de wintermercato van start gegaan. Charles De Ketelaere behouden is een prioriteit.

Haar succestrainer laten verkassen, daar wil Club Brugge nog aan meewerken, maar de sterkhouders óp het terrein moeten ten allen koste aan boord blijven. Die uitdrukking mag men gerust letterlijk nemen, want volgens Waals journalist Sacha Tavolieri heeft Blauw-Zwart een regelrecht astronomisch bedrag op het hoofd van De Ketelaere geplakt. De linkspoot zou liefst 40 miljoen euro in het laatje moeten brengen.

Een duidelijke afschrikpolitiek: eigenlijk is Club helemaal niet happig om De Ketelaere te laten gaan. Mocht het goudhaantje toch voor zo'n som de deur uit wandelen, zou hij veruit de duurste uitgaande transfer uit de geschiedenis van de Jupiler Pro League worden. Zo'n vaart loopt het voorlopig echter helemaal niet. Wel zouden AC Milan, Tottenham Hotspur en West Ham United verregaande interesse vertonen in De Ketelaere.