Pech voor KAA Gent, Tissoudali dan toch met Marokko naar Afrika Cup

Pech voor KAA Gent, Tissoudali dan toch met Marokko naar Afrika Cup

30-12-2021 22:36
11

Tarik Tissoudali heeft donderdag mooi nieuws gehad. Voor KAA Gent was het nieuws wat minder. Tijdens de aankomende Africa Cup wil Marokko toch een beroep doen op Tissoudali. Gent bevestigde donderdag de selectie van het dribbelwonder.

Tissoudali zat in de voorselectie van Marokko, maar toen op 23 januari de definitieve lijst werd voorgesteld, ontbrak de naam van Tissoudali. KAA Gent haalde opgelucht adem, want de speler is bij de Buffalo's de man in vorm.

Donderdag deed het gerucht al de ronde dat Tissoudali alsnog zou worden opgeroepen. Abde Ezzalzouli weigerde immers zijn selectie. De speler van FC Barcelona heeft ook de Spaanse nationaliteit en hoopt ooit de selectie van La Roja te halen. 

Met een tweet bevestigde KAA Gent donderdag dat Tissoudali werd opgeroepen. De nationale ploeg van Marokko bevestigde evenwel nog niet het nieuws. 

 

Op 10 januari speelt Marokko haar eerste groepsmatch tegen Ghana. Daarna volgens duels tegen de Comoren (14 januari) en Gabon (18 januari). Het toernooi gaat door in Kameroen. Haalt Marokko de finale dan is KAA Gent Tissoudali tot minstens 6 februari kwijt. KAA Gent hervat op 14 januari de competitie. Het ontvangt dan KV Kortrijk.