Brüls na driepunter tegen Eupen: Deugd dat we thuis nog eens kunnen winnen

Brüls na driepunter tegen Eupen: "Deugd dat we thuis nog eens kunnen winnen"

28-12-2021 11:07

Sint Truiden VV kon maandagavond eindelijk nog eens een driepunter pakken. Zo heeft de club zich weer wat deugddoende ademruimte gegeven. Christian Brüls was een gelukkig man na afloop van de wedstrijd.

Tegen Eupen kon STVV eindelijk nog eens proeven van de overwinning om met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Het lukte STVV al een tijdje niet meer om te winnen. Een magere nul op vijftien voor de kanaries. Sint Truiden was de afgelopen weken gezakt naar een zestiende plek. Dankzij deze zege kunnen ze eindelijk nog eens klimmen, ze springen drie plekken hoger in het klassement.

Vijf nederlagen
Brüls kon zijn opluchting maar moeilijk wegsteken. "Het doet deugd dat we thuis nog eens kunnen winnen,” vertelt Brüls aan Sporza. “Na 5 nederlagen op rij was het leuker geweest met fans. Hopelijk zijn we nu een beetje vertrokken. Misschien hadden we deze mentaliteit moeten tonen in andere matchen, maar het ligt zeker niet aan onze mentaliteit. Deze ploeg heeft veel werkkracht, we missen gewoon wat kwaliteit in de afwerking."

Degradatiestrijd
Na de winterstop moet STVV meteen terug ferm aan de bak. Ze spelen dat weekend tegen de regerende kampioen, Club Brugge. Verzachtende omstandigheid: goudhaantje van Brugge, Noa Lang, is geschorst voor die partij. Het zouden wel eens belangrijke weken voor Sint Truiden kunnen worden na de winterstop. Wedstrijden die het verschil kunnen maken tussen een degradatiestrijd en een zekerheid van behoud.