Genk legt troosteloos Oostende al snel vleugellam, Thorstvedt zorgt voor domper

Genk legt troosteloos Oostende al snel vleugellam, Thorstvedt zorgt voor domper

26-12-2021 22:49
17

KRC Genk heeft een wispelturig 2021 afgesloten met een klinkende zege. Op verplaatsing bij KV Oostende had het geen kind aan een tandenloze thuisploeg: 0-4. Het leek lange tijd het perfecte kerstfeest te worden voor de Limburgers, maar in het slot zorgde Kristian Thorstvedt toch nog voor een onnodige bittere smaak in de kalkoen. 

Sinds zijn aanstelling benadrukte Bernd Storck week in week uit dat het wel goed komt, ook al presteerde Genk onder zijn bewind nog steeds niet geweldig. In Oostende wilde de vicekampioen dat etiket van zich afschudden. Binnen het kwartier was dat ook gelukt. Eerst bediende Junya Ito gelegenheidsspits Ike Ugbo met een staalharde voorzet, vervolgens werkte de Japanner zelf gekruist af met links. Nog voor de Oostendse fans voor hun televisietoestel het eerste pintje hadden binnengetrokken, stond het dan ook 0-2.

Zelden viel het tactisch plan van een ploeg zo duidelijk op te maken als dat van Genk. Steeds opnieuw zochten de troepen van Storck de diepte van de naar binnen snijdende Ito en Théo Bongonda. Gek genoeg vond Alexander Blessin daar geen antwoord op. Oostende bleef achterin schutteren, al had het soms geluk dat de buitenspelvlag omhoog ging. Iets voorbij het half uur werd het toch 0-3, ditmaal werkte Thorstvedt een puike aanval over links af. KVO mocht blij zijn dat het bij de rust slechts drie doelpunten in het krijt stond ...

Toch niet overbodig
De tweede helft kondigde zich aan als een maat voor niets. In eerste instantie beantwoordde ze ook aan die verwachtingen. Oostende kon het evenwicht wel enigszins herstellen, maar eer viel er niet meer te rapen. Zo'n kwartier voor affluiten plaatste Genk een orgelpunt: Ito brak nog maar eens door op rechts, Patrik Hrosovsky duwde gekruist binnen.

Die 0-4 zou een knap slotstuk geweest zijn, ware het niet dat het licht nog even uitging bij Thorstvedt. Die pakte uit met een halve karatetrap op het onderbeen van Nick Bätzner en moest afdruipen met rood. Volledig onnodig, waardoor de Noor minstens de eerste wedstrijd van 2022 lijkt te missen. Aan de uitslag van de match veranderde dat niets: 0-4. Genk blijft negende, maar vindt wel aansluiting bij de top-acht. Nummer vier RSC Anderlecht telt nu nog zes punten voorsprong, maar speelt wel morgen nog. Oostende sluit het jaar af als twaalfde.