Afrika Cup-selectie Nigeria: voormalige JPL-sterren aanwezig, geen Dessers

Afrika Cup-selectie Nigeria: voormalige JPL-sterren aanwezig, geen Dessers

25-12-2021 16:27
0

Nigeria heeft de 28-koppige selectie voor de Afrika Cup bekend gemaakt. Topspits Victor Osimhen (ex-Charleroi) is na zijn botsing tijdens de wedstrijd tussen Internazionale en Napoli tijdig hersteld, KRC Genk-aanvaller Cyriel Dessers zit niet bij de selectie.

De Afrika Cup begint op 9 januari en Osimhen is ingeschreven voor het toernooi. Hij kwam eind november hard in botsing met Inter-verdediger Milan Skriniar en liep meerdere breuken in zijn jukbeen en oogkas op. Er werd verwacht dat Osimhen drie maanden langs de kant zou staan, maar zijn herstel verloopt voorspoedig. Bondscoach Augustine Eguavoen heeft hem daarom opgenomen in de selectie.

Andere bekende namen in de selectie van Nigeria zijn Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk), William Ekong (ex-KAA Gent), Moses Simon (ex-KAA Gent), Taiwo Awoniyi (ex-KAA Gent) en Emmanuel Dennis (ex-Club Brugge). Dessers ontbreekt in de definitieve selectie en blijft in januari bij Feyenoord. Ook Paul Onuachu is er door zijn blessure niet bij. Nigeria neemt het in de groepsfase van de Afrika Cup op tegen Egypte, Sudan en Guinee-Bissau.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie