Onfortuinlijke Vadis dreigt alweer verstek te geven: Lijkt me nu al duidelijk

Onfortuinlijke Vadis dreigt alweer verstek te geven: "Lijkt me nu al duidelijk"

24-12-2021 15:27
3

Het is alsof de pechduivel ermee gemoeid is. Vadis Odjidja werkt best een keurig seizoen af, maar krijgt om de haverklap af te rekenen met kwaaltjes. In de bekerpartij tegen Standard Luik moest hij al na een drietal minuten naar de kant. Volgens Hein Vanhaezebrouck zit 2021 er jammer genoeg op voor zijn draaischijf.

Deze vrijdag zal Vadis onder de scanner gaan om nader te bepalen wat het fysieke euvel net veroorzaakt. Mogelijk blijkt daaruit dat de schade meevalt, maar Vanhaezebrouck maakt zich geen illusies. "Ik denk dat we zijn naam voor zondag kunnen doorstrepen. Dat lijkt nu al duidelijk", zuchtte hij op zijn perspraatje. Een bijdrage van Vadis zou nochtans van pas komen, want met Union Saint-Gilloise wacht de autoritaire koploper Gent op.

Mogelijk komt zelfs de winterstage van De Buffalo’s in het gedrang. Dat zou een tegenvaller zijn, aangezien Vadis zonder stage met een conditionele achterstand aan 2022 zou beginnen. Voorlopig wacht Vanhaezebrouck de resultaten van het onderzoek af. Overigens ligt ook Roman Bezus, een potentiële vervanger voor Vadis, in de ziekenboeg. "Zijn echtgenote is ook ziek, dus wellicht gaat het om buikgriep", deelde Vanhaezebrouck nog mee.