Musonda legt uit waarom hij RSC Anderlecht al op jonge leeftijd verliet

Musonda legt uit waarom hij RSC Anderlecht al op jonge leeftijd verliet

23-12-2021 18:45
5

RSC Anderlecht nam zo'n tien jaar geleden afscheid van Charly Musonda Junior. De middenvelder was toen hét absolute toptalent bij de Brusselaars en vertrok richting Chelsea. Waarom hij vertrok bij paars-wit, legt Musonda nu uit.

Anderlecht zag veel toekomst in Musonda en leek hem ook al op jonge leeftijd te gaan gebruiken. Toch koos de middenvelder voor een vertrek naar Chelsea, waar hij uiteindelijk niet wist door te breken. "Het hangt van de situatie van de speler af. Het was een eer om voor Anderlecht te spelen, maar het is voor elke speler anders", gaf Musonda aan bij Beautiful Game Podcast.

"Ik heb Anderlecht verlaten omdat ik op mijn vijftiende voelde dat ik fysiek nog niet sterk genoeg was om de stap naar de A-kern te zetten. Ze hadden toen een zeer goede ploeg dat in de Champions League speelde, dus het was voor mij niet mogelijk om al door te breken", aldus Musonda.

Meer mogelijkheden
Musonda zag meer toekomst bij The Blues. "Bij Chelsea waren er toen gewoon meer mogelijkheden om nog meer progressie te maken binnen de jeugdafdeling. Dat is tien jaar geleden en nu is het anders bij Anderlecht, maar toen stonden ze nog niet zo ver. Daarom vertrok ik bij RSCA, want ik wilde uit mijn eigen comfortzone stappen", legt de middenvelder uit.

Een groot succes werd die overstap niet. De nu 25-jarige Musonda kende flink wat blessureleed en speelde uiteindelijk slechts zeven partijen voor The Blues. Hij werd ook uitgeleend aan onder andere Vitesse, Celtic FC en Betis Sevilla.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie