Meeste rode kaarten voor Beerschot, maar Standard onderaan Fair Play-klassement

Meeste rode kaarten voor Beerschot, maar Standard onderaan Fair Play-klassement

22-12-2021 11:20 Laatste update: 23-12-2021 07:30
2

In het algemene klassement bengelt Beerschot helemaal onderaan. Kijken we naar het aantal rode kaarten van dit seizoen? Dan vinden we Beerschot op één. Toch staat de Antwerpse club niet helemaal onderaan in het Fair Play-klassement. Die 'eer' is weggelegd voor Standard.

Beerschot verloor afgelopen speeldag met 0-2 van KV Oostende. Stipe Radic kreeg na 81 minuten rood onder de neus geduwd. Het was dit seizoen al de 6e keer dat een speler van Beerschot werd uitgesloten. Geen enkele ploeg pakte meer rode kaarten dit seizoen.

Bij KV Oostende kreeg Steven Fortes tegen Beerschot rood. In het rode kaarten-klassement staat KVO 2e met 5 uitsluitingen dit seizoen. Ook Oud-Heverlee Leuven mag met 5 uitsluitingen mee op het rode kaarten-podium.

Nog geen rood bij Genk
Opvallend, bij 5 clubs werden er dit seizoen al 4 spelers uitgesloten. Het gaat om Club Brugge, RSC Anderlecht, Zulte Waregem, Royal Antwerp FC en Standard. KRC Genk is dan weer de enige ploeg die seizoen nog geen rode kaart moest incasseren.

Gele Rouches
In het Fair Play Klassement komt voorlopig Standard het minst goed voor de dag. Gele kaarten tellen in dit klassement voor 1 punt, 2x geel in 1 duel is 3 punten en rechtstreeks rood is 5 punten. De Rouches kregen dan nog maar 4 rode kaarten. Al 63 keer kreeg een speler van Standard een geel karton onder de neus geduwd. Waardoor Standard 81 (negatieve) punten telt in het Fair Play-Klassement. Geen ploeg doet 'beter'.

Fair Play-Klassement
16. Beerschot – 68 (42+2+4)
17. KV Kortrijk – 77 (62+0+3)
18. Standard – 81 (61-1+3)

Bron: Transfermarkt