Chelsea geeft groepswinst in blessuretijd weg, Juventus is de gelukkige

Chelsea geeft groepswinst in blessuretijd weg, Juventus is de gelukkige

08-12-2021 20:41
2

Chelsea heeft in extremis naast groepswinst in de Champions League gegrepen. De Engelsen hadden aan een overwinning genoeg om Juventus te passeren, maar liepen in blessuretijd tegen de lamp. Uit bij Zenit Sint-Petersburg werd het 3-3, daar waar Juventus wel van Malmö FF wist te winnen.

Dat Chelsea en Zenit doorgaan naar de volgende ronde was al duidelijk, het was alleen nog even spannend wie er groepswinnaar zou worden. Juventus met onze landgenoot De Winter in de basis had flink aan het doelsaldo kunnen werken tegen Malmö, dat al uitgeschakeld was en slechts één puntje haalde. 

Een doelpunt van Moise Kean bleek voor Juventus uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Hij scoorde na achttien minuten. De spits had flink aan het zelfvertrouwen kunnen sleutelen, ware het niet dat hij ook in de tweede helft drie grote kansen om zeep hielp. Daardoor bleef het 1-0. 

Zenit - Chelsea
Chelsea kwam via Timo Werner al vroeg op voorsprong in Sint-Petersburg, maar kwam daarna in de problemen door goals van Claudinho en Serdar Azmoun. Daardoor moest Chelsea in de tweede helft vol in de achtervolging om de groepswinst te pakken. 

Romelu Lukaku maakte na ruim een uur spelen gelijk en lang leek het erop dat Chelsea punten zou morsen in Rusland, maar vlak voor tijd maakte Werner alsnog het beslissende doelpunt voor The Blues. Althans, zo leek het, want diep in blessuretijd maakte Azmoun, die in Iran te boek staat als 'de Iraanse Messi', de gelijkmaker voor Zenit. En daardoor gaat niet Chelsea, maar Juventus als groepswinnaar door.

Daardoor eindigt Chelsea in punten gelijk met Juventus (beiden vijftien), maar hebben de Engelsen een beter doelsaldo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie