Breaking news

Voetbal Vlaanderen wacht nagelbijtend op Overlegcomité: "Sowieso niet dit weekend"

Vanhaezebrouck verwacht geen 'uitbolduel': Flora zal vol voor tweede plek gaan

Vanhaezebrouck verwacht geen 'uitbolduel': "Flora zal vol voor tweede plek gaan"

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 16:58wo 08-12-2021 om 16:58

KAA Gent hoeft donderdagavond maar aan één zaak te denken: de Belgische UEFA-coëfficiënt. Voor De Buffalo's zelf staat er namelijk niets meer op het spel in de zesde en laatste groepswedstrijd van de Conference League, tegen Flora Tallinn. Toch wil Hein Vanhaezebrouck in schoonheid afsluiten.

Gent heeft haar ambities al vroegtijdig waargemaakt. Het is al zeker dat het als groepswinnaar doorstoot naar de knock-out-fase. "Die doelen hebben we al bereikt", knikte Vanhaezebrouck instemmend op zijn persconferentie. Hij vergat daarbij ook niet Flora Tallinn te danken, aangezien de Esten concurrent Partizan Belgrado een cruciale nederlaag toebrachten. Dat resultaat heeft echter ook nadelen voor Gent. "Ik vrees dat ik niet op de hulp van Flora zal moeten rekenen, want ze zullen er vol voor gaan om de tweede plaats in de groep nog te bemachtigen." Tallinn moet winnen én hopen op een uitschuiver van Partizan om nog door te stoten.

"Ik verwacht dan ook geen uitloper, maar een stevige wedstrijd", zet Vanhaezebrouck zijn troepen op scherp. Hoe dan ook zal de trainer wel roteren, niet onbegrijpelijk gezien het drukke programma dat nog rest. Dat betekent niet dat Vanhaezebrouck de opponent onderschat. "Ik heb voor onze eerste match tegen hen al gezegd dat we voor een heel moeilijke wedstrijd stonden." Vooral de ervaring van Flora kan het verschil maken, merkt hij op.

Afgelopen weekend kreeg Flora wel een opdoffer te verwerken. In een rechtstreeks duel met uitdager FC Tallinn moest het de landstitel laten schieten. Europese kwalificatie is zo het enige overgebleven doel. "Dat zou de pijn van de verloren titel misschien wat kunnen verzachten. Ik hoor dat ze al sinds dinsdag hier zijn om deze match voor te bereiden", weet Vanhaezebrouck.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws