Lierse Kempenzonen komt twee keer terug tegen Lommel, draw helpt beiden weinig

05-12-2021 22:00

Lierse Kempenzonen en Lommel SK hebben de veertiende speeldag in Eerste Klasse B afgesloten met een gelijkspel. Nochtans kwamen de bezoekers tot twee keer toe op voorsprong aan het Lisp, maar de thuisploeg zette die scheve situatie even vaak recht: 2-2.

Lommel schoot het scherpst uit de startblokken in Lier. Na nog geen zeven minuten voetballen was het al raak. Kolbeinn Thordarson jaste de bal hoog tegen de touwen voor de openingstreffer. Lierse Kempenzonen trachtte de bakens nog voor de pauze te verzetten. Net voor het drievoudige fluitsignaal lukte dat ook. Nils Schouterden bracht de gastheren op gelijke hoogte.

Na de onderbreking volgde eigenlijk een gelijkaardig verloop. Na een kleine tien minuten rolde een uitvallende bal voor de voeten van Arthur De Oliveira, die zich geen vragen stelde en de 1-2 op het bord knalde. Lierse Kempenzonen leek van slag, maar toonde in het slot van de partij toch het nodige karakter. Dat leverde ook een ultieme gelijkmaker op: vijf minuten voor affluiten prikte de 23-jarige Hakim Abdallah een rebound tegen de touwen, goed voor zijn vijfde treffer van het seizoen.

Die 2-2 zou uiteindelijk ook de eindstand blijken. Daar schieten beide elftallen eigenlijk nauwelijks wat mee op. Lierse Kempenzonen blijft vijfde, met zeventien punten nu. Lommel staat een positie lager met vijftien stuks. Aangezien hekkensluiter Excelsior Virton twaalf punten telt, hebben beide ploegen een mooie kans laten liggen om weg te sluipen van de rode streep.