Toch voetbal zonder fans? De veiligheid is onze bekommernis

Toch voetbal zonder fans? "De veiligheid is onze bekommernis"

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 20:30do 25-11-2021 om 20:30

De coronazorgen in ons land zijn nog lang niet voorbij en dreigen weer voor grote veranderingen te zorgen. De kans bestaat dat het voetbal weer zonder fans zal moeten doorgaan, maar bij de Pro League vreest men daar niet voor.

Het inperken van massa-events staat weer op de agenda van het Overlegcomité en daar hoort ook het voetbal bij. Het is dus goed mogelijk dat we weer voetbal zonder fans te zien krijgen, maar volgens de Pro League zal het zo ver niet komen. "Het gaat om een buitenactiviteit, de mensen dragen mondmaskers en raken alleen in het stadion met een Covid Safe Ticket", zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League aan Het Laatste Nieuws.

Volgens Van Bever doet men er bij de Pro League ook alles aan om het Overlegcomité te overuigen dat voetbal met fans niet gevaarlijk is. "We benadrukken wel dat de veiligheid en gezondheid van onze toeschouwers onze eerste bekommernis is", klinkt het.

Al zijn er ook belangrijke voorwaarden waar de voetbalwereld aan moet voldoen. "In de zomermaanden hebben we samen met de overheid en experten afspraken gemaakt om het voetbal met fans safe te laten doorgaan, met in het achterhoofd dat er een moeilijke herfst zou kunnen aankomen. Ook de voorbije weken bleven we altijd in constructief overleg", aldus Van Bever.

De clubs
Nu krijgen ook de clubs de belangrijke taak om alles in goede banen te leiden. "De clubs moeten de fans goed briefen via de speaker om het mondmasker zorgvuldig te dragen, de stewards houden ook een oogje in het zeil", besluit hij. Als er toch voetbal zonder fans gespeeld moet worden, vreest men bij de Pro League opnieuw voor grote financiële verliezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws