Internazionale zet reuzenstap richting volgende ronde Champions League

24-11-2021 20:44

Internazionale staat met één been in de volgende ronde van de Champions League. Het al uitgeschakelde Shakhtar Donetsk werd in Milaan op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Ook de Europa League is niet meer haalbaar voor de Oekraïners.

Het gaat in Groep D tussen Inter, Real Madrid en Sheriff Tiraspol. Laatstgenoemde twee ploegen spelen later op woensdag nog tegen elkaar. Inter wist waar het aan toe was bij een zege op Shakhtar.

Inter had in de eerste helft vooral pech. De ploeg van trainer Simone Inzaghi was de bovenliggende partij en kreeg al vroeg in de wedstrijd kansen op een goal. Eerst via Nicolo Barella en daarna via Edin Dzeko. Inter dacht op voorsprong te komen door Ivan Perisic, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Ook in de tweede helft werd een Inter-doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Ditmaal was Lautaro Martínez de pechvogel. Maar niet veel later bleef de vlag omlaag toen Dzeko prachtig de 1-0 binnen schoot. Het leek beslist toen niet veel later ook Perisic scoorde. Het gevaar van Shakhtar bleef beperkt tot het uitdelen van speldenprikjes.

Als Real wint van Sheriff, is Inter door. Inter en Real treffen elkaar over twee weken in de laatste speelronde.