Twist in stadiondossier van Club Brugge: Cercle in nood mee naar Olympiasite

Twist in stadiondossier van Club Brugge: Cercle in nood mee naar Olympiasite

22-11-2021 15:20 Laatste update: 15:34
20

Club Brugge wil dra haar intrede nemen in een nieuwe stadion op de Olympiasite. Cercle Brugge lag lang dwars, maar dat lijkt nu verleden tijd. Sterker nog, in nood zou de Vereniging ook in het nieuwe stadion van Club Brugge kunnen gaan spelen. 

Club Brugge wil na jaren het Jan Breydelstadion verlaten en haar intrek nemen in een gloednieuwe voetbaltempel met plaats voor 40.000 fans. Eind september keurde minister Zuhal Demir (N-VA) de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion op de Olympiasite goed.

Kaderovereenkomst met Stad Brugge
Er was evenwel nog een groot probleem: wat met Cercle Brugge? Tot 30 juni 2023 kan Cercle Brugge immers terecht in het Jan Breydelstadion, maar wat daarna was lang niet duidelijk. Nu lijkt er een oplosssing uit de bus gekomen te zijn. Met Stad Brugge bereikte Cercle Brugge een 'kaderovereenkomst’ waarin alle afspraken en principes duidelijk werden vastgelegd en waarin de vereniging concrete schriftelijke garanties kreeg van het stadsbestuur in verband met haar nieuwe thuishaven. 

Op de website van Cercle Brugge laat voorzitter Vincent Goemaere weten: "Die garanties houden in dat Cercle altijd over de benodigde, professionele infrastructuur (stadion en oefenvelden) zal beschikken, zelfs na het verlopen van de gebruiksovereenkomst van de huidige Jan Breydelsite op 30 juni 2023. Op die manier wordt de continuïteit van Cercle Brugge voor de A-kern en de jeugdwerking als professionele ploeg gegarandeerd."

In nood weer de buur van Club Brugge
Het is nu de bedoeling dat Cercle Brugge aan de Blankenbergse Steenweg een nieuw stadion 'krijgt'. In 2022 moet de Raad van State uitspraak doen of de nieuwe thuishaven van Cercle Brugge er mag komen. Indien het stadion er niet mag komen, zegt de kaderovereenkomst dat Cercle Brugge opnieuw tijdelijk een stadion zal delen met Club Brugge. Het is wel de bedoeling dat Cercle Brugge zo snel mogelijk in een eigen stadion speelt.