Vrancken geniet na KV Mechelen-Club Brugge: “Duidelijk de verdiende winnaar”

Vrancken geniet na KV Mechelen-Club Brugge: “Duidelijk de verdiende winnaar”

20-11-2021 08:44
5

KV Mechelen heeft in eigen huis landskampioen Club Brugge met 2-1 opzijgezet. Zo blijft Malinwa mee bovenin meestrijden. Coach Wouter Vrancken glunderde na afloop tegenover Sporza.

Vrancken zag een duidelijke winnaar in de topper. "We zijn duidelijk de verdiende winnaar. Ik had de jongens gevraagd om lef te tonen, om te durven te voetballen. Als je dat tegen Club niet doet, wordt het heel moeilijk."

De coach zag veel goede dingen. "We hebben duidelijk aangegeven waar de ruimtes waren en we konden elke keer door hun pressing spelen. Dat was aangenaam om te zien, de kwaliteit was er. Ook in balverlies hebben we lef getoond door te durven door te dekken."

Club Brugge kwam na rust opzetten. "In de tweede helft hadden we het even moeilijk, maar tegen een ploeg als Club Brugge weet je dat die momenten zullen komen. Je moet dan blijven vechten en dat hebben we gedaan. Ik moet mijn spelers feliciteren dat ze na de 0-1 nog altijd de kwaliteit konden brengen en zich niet lieten opjagen.”

Vrancken geniet van volle teugen van de driepunter. “We zijn niet met lange ballen gaan werken, maar hebben het voetballend opgelost. Dit is genieten, vooral door de manier waarop. Ik hoorde vertellen dat Club minder was, maar dat was zo omdat wij hen daartoe gedwongen hebben."