Kouamé en Kossounou grijpen op laatste speeldag naast WK-droom

Kouamé en Kossounou grijpen op laatste speeldag naast WK-droom

17-11-2021 09:20
0

In Europa zijn de tien landen die zich rechtstreeks kwalificeren voor het WK al bekend. In Afrika nog niet, maar daar staan tien landen erg dicht bij kwalificatie. Dinsdag stond met Kameroen tegen Ivoorkust een Belgisch-getinte topper op het programma waar zicht op een WK-ticket op het spel stond. Het werd 1-0 voor Kameroen.

Bij Kameroen stonden Samuel Oum Gouet (KV Mechelen), Collins Fai (Standard) en Michael Ngadeu Ngadjui (KAA Gent) aan de aftrap. Ivoorkust startte met ex-Club Brugge speler Odilon Kossounou in de verdediging. Ook Anderlecht-spits Christian Kouamé kwam in actie in die wedstrijd. Zeven minuten voor tijd viel hij in.

Kouamé kon het tij echter niet meer keren voor Ivoorkust dat met 1-0 verloor in Kameroen. Het was Lyon-spits Karl Toko Ekambi die Kameroen naar de volgende ronde in de WK-kwalificatie schoot. 

Dinsdagavond speelde ook Marokko haar laatste kwalificatiewedstrijd. Marokko had haar ticket voor de volgende rond al op zak, maar dat belette ex-Standard-speler Ryan Mmaee niet om twee keer te scoren tegen Guinee.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie