Af en toe heeft Zirkzee nog neiging om nonchalant te worden, maar al veel beter

"Af en toe heeft Zirkzee nog neiging om nonchalant te worden, maar al veel beter"

14-11-2021 22:17 Laatste update: 22:25
Jupiler Pro League 2 Reacties

Joshua Zirkzee loodste het Nederlandse belofte-elftal vrijdagavond haast in hoogsteigen persoon naar een 3-1-zege tegen Bulgarije. Met twee treffers, waaronder één strafschop met een panenka, blonk de spits van RSC Anderlecht uit. Zijn uitleenbeurt in Brussel doet hem deugd, stelt bondscoach Erwin van de Looi vast.

Zirkzee kreeg van zijn trainer zelfs voor het eerst de aanvoerdersband om de arm gegespt. Een logische keuze, vindt van de Looi, die zijn aanvaller als "volwassen" omschrijft. "Hij heeft ook al wel wat ervaring", verwijst hij bij VI onder meer naar zijn periodes bij Bayern München en Parma. "Als je een paar jaar bij Bayern München loopt en in Italië en België speelt, dan leer je natuurlijk wel hoe het voetbal in elkaar zit."

Sinds hij bij Anderlecht aan de bak is, heeft Zirkzee een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. "Bij de interlandperiode in september leek het wel alsof er een nieuwe speler binnenkwam. Hij zit lekker in zijn vel en heeft die leidersrol heel goed opgepakt", vertelt van de Looi. Vincent Kompany speelt daar een belangrijke rol in en krijgt dan ook lof toegeworpen. 

Bij Anderlecht is de tijdelijke komst van Zirkzee nochtans nog geen onverdeeld succes. Zijn soms wat laconieke houding stuit het Anderlecht-publiek al eens tegen de borst. Van de Looi erkent dat probleem, maar noemt Zirkzee wel een "bijzondere speler". "Af en toe heeft hij nog de neiging om ietwat nonchalant te worden, maar dat wordt echt al veel beter", besluit de Nederlandse bondscoach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie