Broos (69) gaat voor WK-ticket: Zou enorme teleurstelling zijn

Broos (69) gaat voor WK-ticket: "Zou enorme teleurstelling zijn"

14-11-2021 11:15 Laatste update: 11:56
1

Gaat ook Hugo Broos van de partij zijn op het komende WK? Zondagavond speelt Zuid-Afrika een belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Ghana. Broos coachte nog nooit op een WK en wil dat graag nog op zijn palmares zetten. 

Broos won eerder al de Afrika Cup met Kameroen, maar kon zich met dat land niet plaatsen voor het WK. Bij Zuid-Afrika krijgt hij nu een nieuwe kans. Dat team stond voor het laatst op een WK in 2010, toen het zelf organisator was.

"Het is moeilijk om te accepteren dat een land zoals Zuid-Afrika zich niet kan plaatsen voor zo'n toernooi. Als we ons niet kunnen plaatsen, zou dat een enorme teleurstelling zijn. Zeker omdat we tegen dan al twee jaar aan het bouwen zijn aan een goede ploeg", aldus Broos bij ESPN.

Zondagavond moet Zuid-Afrika een puntje pakken tegen Ghana om door te stoten naar de laatste kwalificatieronde. "Ghana is een heel sterke ploeg. Ze plaatsen zich voor bijna elk groot toernooi en ookal hebben we hen thuis verslagen, zal het daar een heel ander verhaal zijn."

Afrika krijgt vijf vertegenwoordigers op het WK. De tien groepswinnaars worden nog uitgeloot tegen mekaar in die laatste ronde. Broos is dus nog lang niet zeker van een ticket voor Qatar.