'Stadion Feijenoord mogelijk failliet, wat financiële gevolgen heeft voor club'

'Stadion Feijenoord mogelijk failliet, wat financiële gevolgen heeft voor club'

08-11-2021 21:00
6

Doordat de Feyenoord City-plannen niet doorgaan, zal Stadion Feijenoord waarschijnlijk failliet gaan. Dat meldt RTV Rijmond. Feyenoord zal het stadion over moeten nemen, maar de club wordt dan wel 'opgezadeld' met de schulden van het stadion.

Stadion Feijenoord heeft al langer te maken met geldproblemen, die door de coronacrisis zijn verergerd. Daarnaast heeft het stadion een lening van 23 miljoen euro afgesloten voor de ontwikkelkosten van Feyenoord City. Als het stadion er definitief niet komt, wordt die lening een schuld.

Feyenoord (de voetbalclub) moet Stadion Feijenoord dan overnemen om in De Kuip te blijven spelen. Dat is iets wat de Rotterdammers al langer willen. Door de huidige situatie wordt Feyenoord wel opgezadeld met een probleem bij een overname: de club neemt dan ook de schulden van het stadion over. Daar is het eigen vermogen - rond de 1,5 miljoen euro- te klein voor.

Het stadion 'klampt zich vast' aan de gesprekken die voor komende week op het programma staan en hoopt op financiële steun vanuit de gemeente. Feyenoord rekent daar niet meer op. In de komende weken zal dus meer duidelijk moeten worden.