Solskjaer doet pijnlijke constatering: 'Op dit moment ver verwijderd van topteams'

Solskjaer doet pijnlijke constatering: 'Op dit moment ver verwijderd van topteams'

07-11-2021 19:15
2

De positie van Ole Gunnar Solskjaer staat na het kansloze verlies tegen stadsgenoot Manchester City (0-2) weer onder druk. Desondanks maakt de Noorse manager zich geen zorgen over een mogelijke ontslagbrief.

Manchester United beleefde een uiterst vervelende middag in de Manchester-derby, nadat de ploeg niks in te brengen had tegen het superieure City van Pep Guardiola. Solskjaer zag het met lede ogen aan. "Ik kan niet naar onszelf kijken en denken: dit is hoe Manchester United wil spelen", constateert de Noor.

Hij denkt ook denkt dat hij de laan wordt uitgestuurd. "Nee, dat denk ik zeker niet", stelt hij na afloop tegen Sky Sports. "Ik heb altijd eerlijk en open contact met de leiding van de club. Ik wil het beste voor Manchester United. Zolang ik hier zit zal ik mijn uiterste best daarvoor doen."

Wel ziet Solskjaer dat er de nodige veranderingen doorgevoerd moeten worden. "Op dit moment zijn we ver verwijderd van de topteams in de competitie", erkent hij pijnlijk. "We moeten terug naar de situatie hoe die er aan de start van dit seizoen uitzag. Wij hebben de spelers om dat te laten slagen."

Solskjaer schrijft met de nederlaag tegen Manchester City een negatieve statistiek op zijn naam. De United-manager is verantwoordelijk voor 21 procent van alle thuisnederlagen van The Red Devils in de historie van de Premier League.