Vanaken ziet Club Brugge alweer punten verspelen: Onze eigen schuld

Vanaken ziet Club Brugge alweer punten verspelen: "Onze eigen schuld"

07-11-2021 18:04
10

Club Brugge kwam zondag op een 2-0 voorsprong tegen Standard, maar gaf die uiteindelijk nog uit handen. Het werd 2-2, tot de grote ergernis van Hans Vanaken.

Club Brugge leek lange tijd nochtans op weg naar winst. "Je begint gewoon goed aan die match. 2-0 voor, niets aan de hand", weet Vanaken te vertellen bij Sporza. "Je krijgt dan de kans op 3-0. Die kan gemist worden, maar als je dan een ploeg die tot dan toe amper de middellijn gezien heeft eigenlijk een goal geeft", doelt hij op de fout van Simon Mignolet.
 
Uiteindelijk kwam Club Brugge er amper nog uit en wist Standard, op strafschop, nog voor de gelijkmaker te zorgen. "We hadden geen echt grote kansen om het af te maken. Het is gewoon onze eigen schuld vandaag", foetert Vanaken. "Als je in de eerste helft de 3-0 maakt, is de match normaal gezien gelopen."

"Nu geef je hen toch de mogelijkheid om terug in die match te komen. In de tweede helft is het een beetje pompen. Zij spelen met veel volk achter de bal en dan is het niet altijd gemakkelijk om openingen te vinden", besloot hij.