OH Leuven wint zuinig van KV Oostende en staat terug onder de mensen

05-11-2021 22:45

OH Leuven heeft met 1-0 gewonnen van KV Oostende. De Leuvenaars hijsen zich naar de buik van het klassement. Ze tellen nu evenveel punten als de kustboys.

OHL en KVO begonnen gretig aan de wedstrijd. Beide ploegen hadden wat dreiging in huis en toonden zich offensief. OHL zocht als eerste de netten op. Net voor het halfuur scoorde Ozkacar, maar hij werd teruggefloten door de VAR wegens buitenspel.

OHL bleef de gevaarlijkste ploeg. Doelman Hubert moest een aantal parades uit zijn mouw schudden.

Ook in de tweede helft was Leuven het bedrijvigst. Schrijvers kopte net niet scherp genoeg, Oostende zag bij momenten sterretjes. Net na het uur was het dan toch raak. Mercier trapte een vrije trap knap in doel.

Tien minuten voor tijd even opschudding aan Den Dreef. Al-Tamari ging liggen, maar kreeg zelf een tweede geel voor Schwalbe. Uiteindelijk trok OHL de zege over de streep met tien man ondanks een tumultueuze slotfase.