Club Brugge drukt stempel op Champions League: Topdribbelaar Lang, Nsoki heerst

Club Brugge drukt stempel op Champions League: Topdribbelaar Lang, Nsoki heerst

03-11-2021 09:55
8

Na drie speeldagen Champions League behoudt Club Brugge nog steeds uitzicht op Europese overwintering, mogelijk zelfs op het kampioenenbal zelf! In een loodzware groep met Manchester City, Paris Saint-Germain en RB Leipzig is dat al een ferme prestatie an sich. Club verdient het echter, want het speelde al enkele keren geweldig. Dat weerspiegelt zich ook in de individuele statistieken.

Wie er de 'Player Stats' op de website van de UEFA op naslaat, zal in vele lijstjes een naam van de Belgische landskampioen zien verschijnen. Zelfs bij de topschutters is dat het geval. Met zijn drie doelpunten draait Hans Vanaken vlot mee in de top-tien. Met onder meer Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo en Mo Salah staan enkel wereldsterren boven de spelmaker van Club.

Op aanvallend vlak heeft Blauw-Zwart nog enkele andere ijzers in het vuur. Neem nu Noa Lang. Zelfs op het Europese niveau zijn de dribbels van de Nederlander behoorlijk onnavolgbaar. In de huidige CL-campagne staat hij op drie met elf geslaagde acties. Koploper Moumi Ngamaleu zit wel al aan meer dan twintig. Ook dat andere goudhaantje, Charles De Ketelaere, staat in de bovenste regionen van een opvallend lijstje. De sierlijke linkspoot moest al acht overtredingen ondergaan.

Uiteraard kan een Belgische club in de Champions League het zich niet veroorloven om het verdedigende aspect te verwaarlozen. Ook aan die zijde doet Club het uitstekend, met vooral dank aan zomeraanwinst Stanley Nsoki. De Fransman heeft op dit moment de allermeeste intercepties achter zijn naam staan van alle deelnemers: zestien stuks maar liefst. Als Nsoki dan toch eens de mist in gaat, is daar nog altijd Simon Mignolet. De Limburger behoort met tien reddingen tot het kruim van de doelmannen.