Priske plaagde Clement meteen na aanstelling: Stuurde: Ik kom je titel afpakken

Priske plaagde Clement meteen na aanstelling: "Stuurde: Ik kom je titel afpakken"

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 17:03za 16-10-2021 om 17:03

Brian is nu bijna vijf maanden aan de slag bij Royal Antwerp FC. Onder zijn leiding voert The Great Old voor het eerst sinds mensheugenis nog eens de Jupiler Pro League aan (weliswaar gedeeld met KAS Eupen), al loopt het qua spel nog niet als een trein. Niet onvergefelijk voor een eerder jonge trainer.

Bij zijn aanstelling gaf Priske zonder omwegen toe dat hij zijn trainersavontuur in België ook ziet als een springplank naar een grotere competitie, al is dat een langetermijnsverhaal. "Het is niet dat ik al met mijn hoofd in de Premier League zit en aan vertrekken denk", verzekert Priske in gesprek met Sportwereld. Momenteel ligt de focus enkel bij Antwerp. "Ik zie me hier nog tien jaar werken." 

Verder gaat Priske wat dieper in op zijn voorbeelden binnen het trainersgilde. Maurizio Sarri kan de Deen zéér smaken, heeft hij geleerd na een onderlinge confrontatie destijds bij FC Midtjylland. Toch betekent dat niet dat Priske Sarri probeert te imiteren of zo. "Goh, ik haal mijn inspiratie vooral van trainers met wie ik gewerkt heb, zoals Sef Vergoossen bij Genk of Morten Olsen bij de nationale ploeg", klinkt het.

Ook binnen de Jupiler Pro League lopen enkele uitstekende trainers rond, met Philippe Clement als kroonprins. Beide heren kennen elkaar nog van hun actieve carrière bij Club Brugge. "Vlak voor ik tekende, stuurde ik hem al een berichtje. I'm coming to pick up your trophy - ik kom je titel afpakken", lacht Priske, die ook de loftrompet steekt voor zijn collega. "Drie keer op rij kampioen, dan ben je niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van je spelers, dan ben je zelf ook top."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws