Dierckx is één van de drie Belgen bij Parma: Ik was nooit het grootste talent

Dierckx is één van de drie Belgen bij Parma: "Ik was nooit het grootste talent"

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 17:29wo 13-10-2021 om 17:29

Daan Dierckx koos begin dit kalenderjaar voor een opmerkelijke overstap. De achttienjarige verdediger verruilde KRC Genk voor Parma, waar hij zijn loopbaan wil uitbouwen. Spijt van zijn verhuis heeft Dierckx in ieder geval nog niet.

Vorig seizoen kreeg de tiener nog zes basisplaatsen in de Serie A, waardoor hij zelfs de boeken inging als eerste speler uit het geboortejaar 2003. In mei degradeerde Parma echter naar de Serie B. Daar kwam hij voorlopig nog niet in actie, maar zorgen maakt Dierckx zich niet. "Dit is toch een topcompetitie...", legt hij uit.

Eigenlijk was Dierckx naar eigen zeggen nog niet klaar voor een debuut op dat niveau. "Ik had wat moeite met het tempo en de handelingssnelheid", kijkt hij eerlijk in de spiegel. "Weet je: ik stond nooit aangeschreven als het grootste talent." Door een behoorlijke blessuregolf bij Parma kwam het er toch van, al heeft Dierckx ook zelf stappen vooruit gezet.

Dit seizoen wil de verdediger dus opnieuw proeven van speelminuten, weliswaar in de Serie B. Aan ambitie alvast geen gebrek in de stad van de wereldvermaarde ham. "Parma is favoriet om de Serie B te winnen, dat genereert wel wat druk", beseft Dierckx. Overigens spelen er met Maxime Busi en Elias Cobbaut nog twee Belgen bij Parma.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws