Barça-bestuurder zegt 'nee' tegen 'Haaland-operatie': 'Huis in puin'

Barça-bestuurder zegt 'nee' tegen 'Haaland-operatie': 'Huis in puin'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 08:45ma 11-10-2021 om 08:45

De kans dat FC Barcelona zich volgende zomer mengt in de strijd om Erling Haaland, is klein. Dat stelt vice-voorzitter Rafael Yuste, die erop hamert dat de Catalanen eerst de financiën op orde krijgen.

"Onder het vorige bestuur, wat een rampzalige periode was, werden spelers gekocht zonder dat duidelijk was of de club ze kon betalen. Het verhoogde de schulden en zorgde voor een enorme salarislast", vertelt Yuste in een interview met Mundo Deportivo. "We troffen het huis in puin aan. Eerst moeten we dat weer opbouwen en versterken, daarna zullen we zien wat er mogelijk is."

Barça-preses Joan Laporta wakkerde onlangs nog de hoop aan bij de Catalaanse fans. "We kunnen volgende zomer een grote ster halen en we zijn nu bezig om het geld bij elkaar te krijgen", beloofde hij. Yuste trapt op de rem. "We zullen moeten zien hoe de situatie is en wie we kunnen aantrekken." Hij antwoordt dan ook 'nee' op de vraag of hij een 'operatie-Haaland' ziet gebeuren. Wel houdt hij de deur op een kier. "We verliezen niet uit het oog dat we de beste spelers willen hebben en Haaland is één van de beste spelers ter wereld."

De Noorse topschutter zou door een transferclausule voor 75 miljoen euro kunnen vertrekken bij Borussia Dortmund na dit seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws