Degryse is overtuigd: “Op een dag zal Kompany de Rode Duivels coachen”

Degryse is overtuigd: “Op een dag zal Kompany de Rode Duivels coachen”

09-10-2021 12:46 Laatste update: 13:25
6

De Rode Duivels moesten een teleurstelling incasseren na de nederlaag tegen Frankrijk in de Nations League. De positie van bondscoach Roberto Martinez wordt door de fans soms in vraag gesteld. Volgens Marc Degryse zal Kompany ooit bondscoach worden.

Hannes Delcroix is momenteel aan het revalideren bij Anderlecht van een zware knieblessure. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de verdediger zich uit over Kompany. "Hij is heel belangrijk voor mij. Op defensief vlak kan ik van niemand beter leren. Hij was één van de beste verdedigers ter wereld. Op defensief vlak kan je niemand beter wensen als coach. Hij kijkt ook naar al mijn wedstrijden bij de nationale ploeg en geeft me feedback.”

Degryse vindt ook dat Kompany een goede coach is en ziet de voormalige Rode Duivel ooit de Belgische nationale ploeg coachen. "Hij is op 2,5 jaar al heel wat geëvolueerd, al is er natuurlijk nog een lange weg te gaan in clubverband. Voor Hannes is Kompany alleszins het perfecte voorbeeld; maar op een dag zal hij de Rode Duivels coachen."