Totti ziet voetbalwereld snel veranderen: 'Is iedereen zijn goed recht, toch?'

Totti ziet voetbalwereld snel veranderen: 'Is iedereen zijn goed recht, toch?'

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 12:12za 09-10-2021 om 12:12

Francesco Totti ziet hoe de voetbalwereld in rap tempo verandert. De aanvaller, die 25 jaar voor zijn jeugdliefde AS Roma speelde, merkt dat het in de voetbalwereld steeds meer begint te draaien om het grote geld.

Totti vindt het jammer dat het bij veel spelers niet meer lijkt te gaan om de liefde voor het spel, maar om de bankrekening. "Ik voetbalde in heel andere tijden, het was een totaal andere voetbalwereld", zo begint Totti in een interview met het Engelse The Guardian. "Voetbal bestond uit liefde, met affectie voor de fans. Ik speelde voor de club waar ik altijd supporter van ben geweest, dat maakte mijn keuzes wel wat makkelijker."

Totti speelde 25 jaar voor Roma, werd er aanvoerder en een van de belangrijkste spelers aller tijden. "Het is lastig om die tijden te vergelijken met nu. Je gaat als speler naar een club waar je meer geld kan verdienen. Dat is iedereen zijn goed recht, toch?"

Buitenlands avontuur
De Italiaanse aanvaller kreeg tijdens zijn carrière de kans om de overstap naar Real Madrid te maken, maar besloot uiteindelijk om in Rome te blijven. In Spanje had Totti de best betaalde speler van dat moment kunnen worden. "Natuurlijk heb ik er over nagedacht", zo vervolgt hij. "Het duurde even, maar ik heb uiteindelijk gezegd: ik maak de keuze met mijn hart en blijf in Rome. Real was het enige team waar ik mezelf echt naartoe zag gaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws