Debuterende Lang: 'Hier of in de Johan Cruijff Arena, maakt me niet uit'

Debuterende Lang: 'Hier of in de Johan Cruijff Arena, maakt me niet uit'

08-10-2021 23:43
3

Noa Lang is dolblij met zijn debuut voor het Nederlands elftal. Dat het op een koude avond in Riga was, maakt het de sterspeler van Club Brugge niet uit.

Alle debutanten van het Nederlands elftal krijgen een haasje, dus ook Lang. "Ik heb hem gekregen ja. Hij krijgt een heel mooi plekje bij mijn bekers en shirts. Nerveus? Nee, niet echt. Het is je debuut, maar voor mij is het gewoon een wedstrijd", zegt Lang nuchter voor de camera van de NOS.

Erg soepel ging het niet voor Oranje, dat ontsnapte met 0-1. "De ruimtes zijn klein, ik weet van mezelf dat ik een speler bent die je kunt brengen in zulke wedstrijden. Ik was betrokken bij drie kansen. Als je een goede voetballer bent, maakt het niet uit waar je staat. Ik viel in als rechtsbuiten. Ik speel er niet vaak, maar het maakt mijn debuut er niet minder mooi op. Het was lastig en het veld hielp ook niet echt mee."

Zoals gezegd doet de plaats van bestemming er niet toe voor Lang. "Ik heb mijn debuut gemaakt. Of dat nou hier is of in de Johan Cruijff Arena. Dat maakt niet zoveel uit. Ik ben er blij mee."