Wordt nieuwe voetbaltempel Club Brugge vergiftigd geschenk? Kunnen rendabel zijn

Wordt nieuwe voetbaltempel Club Brugge vergiftigd geschenk? "Kunnen rendabel zijn"

07-10-2021 22:15
20

Club Brugge heeft eindelijk groen licht gekregen over de bouw van het nieuwe stadion en mag beginnen dromen van de nieuwe voetbaltempel. Daarin echter geen winkelcentrum of de mogelijkheid tot andere commerciële activiteiten. Wordt het nieuwe stadion daardoor een vergiftigd geschenk?

Het stadion zal Club Brugge zo'n honderd miljoen euro kosten, maar er zijn ook heel wat vragen of de nieuwe arena ook rendabel zal blijken voor Blauw-Zwart. Zo is er geen winkelcentrum en mogen er ook geen andere commerciële activiteiten zoals bijvoorbeeld een concert georganiseerd oworden. Toch maakt men zich bij Club Brugge geen zorgen.

"Wij gaan ervan uit dat een stadion vlot te rendabiliseren is met voetbal alleen", zegt chief business officier Bob Madou in De Tijd. "We gaan uit van 25 à 30 wedstrijden per jaar, naast de permanente inkomsten van het museum, de shop en de bistro. Als je dat verstandig budgetteert, kan dat perfect."

Bij Club Brugge wil men een tempel van 40.000 zitjes zetten, dat moet genoeg zijn om Club Brugge ook geld op te leveren. "Buitenlandse voorbeelden leren dat de bouw van een nieuw stadion de inkomsten met een factor 1,6 tot 3 doen toenemen in vergelijking met de oude situatie. Dat zal ook bij ons zo zijn, in de wetenschap dat we al vertrekken van een slechte situatie", geeft hij nog aan.

Toch nog uitstel?
De kans bestaat echter dat de bouw nog even moet uitgesteld worden. Er kan nog beroep worden aangetekend tegen de omgevingsvergunning. Toch vreest Club Brugge geen uitstel. "We denken dat we bijna aan de meet zijn", besluit Madou.