Spanje plaatst zich voor finale Nations League tegen tienkoppig Italië

Spanje plaatst zich voor finale Nations League tegen tienkoppig Italië

Gepubliceerd: woensdag 6 oktober 2021 om 22:48wo 06-10-2021 om 22:48

Laatste update: donderdag 7 oktober 2021 om 00:25do 07-10-2021 om 00:25

De eerste finalist van de Nations League is bekend. Spanje versloeg Italië met 1-2 na twee doelpunten van Ferran Torres.

Na 17 minuten brak Ferran Torres de ban. Hij werkte een voorzet van Mikel Oyarzabal in één tijd voorbij Donnarumma. Vlak voor rust liep Leonardo Bonucci tegen zijn tweede gele kaart aan en moest La Squadra met z'n tienen verder. Toen Torres er (opnieuw op aangeven van Oyarzabal) in de blessuretijd van de eerste helft nog 0-2 van maakte, zag het er helemaal benard uit voor Italië. 

Italië startte de tweede helft met Giorgio Chiellini als vervanger voor Bonucci. Italië kwam na een uur erg dicht bij een aansluitingstreffer. Federico Chiesa besloot op de paal. Na 77 minuten pakte Donnarumma uit met een sterke redding om Marcos Alonso van de 0-3 te weerhouden. Niet 0-3, maar wel 1-2 werd het zeven minuten voor tijd. Lorenzo Pellegrini gaf La Squadra Azzura opnieuw hoop. 

Uiteindelijk hield Spanje stand en doorbrak het de Italiaanse zegereeks van maar liefst 37 interlands. Italië moest zich dus tevreden stellen met de troostfinale. Spanje mag zich zondag tegen België of Frankrijk tot opvolger van Portugal proberen kronen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws