Alderweireld na corona-besmetting: Gelukkig heb ik niet doodziek in bed gelegen

Alderweireld na corona-besmetting: "Gelukkig heb ik niet doodziek in bed gelegen"

05-10-2021 19:00

Dinsdag was het de beurt aan Toby Alderweireld om met de pers te praten in aanloop naar het duel van komende donderdag tegen Frankrijk. Alderweireld had het onder andere over zijn recente coronabesmetting, waar hij nu volledig van hersteld is. 

Alderweireld is uitstekend aan het seizoen begonnen in Qatar. Met zijn club Al-Duhail SC pakte hij 12 op 12. Al kreeg de verdediger twee weken geleden minder goed nieuws te horen. "Twee weken geleden heb ik wel corona gehad. Ik heb daar in quarantaine gezeten en ben dan naar België afgezakt om hier fit te geraken voor deze campagne", citeert Sporza de Rode Duivel. 

Alderweireld zelf heeft geen idee waar hij de besmetting heeft opgelopen. "Als topsporter is het dubbel zo lastig, omdat je er een heel stuk van je conditie door verliest. Gelukkig heb ik niet doodziek in bed gelegen."

Hij is ook vooral blij dat hij zich heeft laten vaccineren tegen het virus. "Want hoe erg was het geweest als ik dat niet had gedaan. Dan was ik misschien in het ziekenhuis beland of had ik toch 2 weken platte rust moeten nemen?"