'Lukaku stond destijds dichtbij een terugkeer bij Chelsea'

'Lukaku stond destijds dichtbij een terugkeer bij Chelsea'

17-11-2020 17:52
3

Het had niet veel gescheeld, of Romelu Lukaku had een tweede keer keer voor Chelsea gespeeld. Ook Virgil van Dijk was in beeld bij The Blues. Dat geeft Antonio Conte, op dit moment coach van Internazionale, aan in een uitgebreid interview met The Telegraph.

Conte gaf destijds bij de Chelsea-leiding aan twee spelers binnen te willen halen, die voor The Blues het verschil moesten gaan maken. Uiteindelijk vertrok Lukaku naar Manchester United, terwijl Van Dijk voor Liverpool koos. "Ik vroeg om deze twee spelers en we waren er dichtbij, heel dichtbij nadat we de Premier League wonnen", vertelt Conte

"We hadden elke dag contact met ze. Ik zei dat wanneer we deze twee spelers binnen zouden halen, het team met dertig procent zou verbeteren. Het was zonde dat de transfers niet doorgingen. Romelu laat bij Inter nu zien dat mijn ideeën goed waren, Van Dijk heeft dat ook laten zien bij Liverpool", aldus een teleurgestelde Conte.

Chelsea plukte Lukaku destijds weg bij RSC Anderlecht, maar de Rode Duivel kon er nooit een vaste basisplaats veroveren.