Delcroix maakt goede indruk op Vertonghen: Net zoals alle jonge gasten

Delcroix maakt goede indruk op Vertonghen: "Net zoals alle jonge gasten"

11-11-2020 08:30 Laatste update: 08:50
4

Jan Vertonghen lijkt er een extra concurrent bij te hebben bij de Rode Duivels. Roberto Martinez riep Hannes Delcroix (21) op voor het drieluik bij de Rode Duivels. Maar kent Vertonghen de jonge Anderlecht-verdediger ook?

"Qua naam kende ik hem wel", citeert Het Nieuwsblad de verdediger. "Ik weet dat hij bij Anderlecht speelt (waar hij dit seizoen vijf keer voor uitkwam). Ook met hem stond ik eerste keer samen op het veld. Hij maakte een goede indruk, zoals alle jonge gasten", geeft Vertonghen aan.

Martinez kreeg heel wat kritiek omwille van zijn keuze om Delcroix al zo snel op te roepen. Vindt ook Vertonghen het te snel? "Meerdere jongeren zetten die grote stappen. Martinez heeft altijd een goed beeld van wie hij moet oproepen", aldus Vertonghen.

"De bondscoach ziet ook veel wedstrijden live. Hij heeft nauw contact met de trainers, met Kompany bij Anderlecht gaat het wellicht nog wat makkelijker. Weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Voor de jongeren is het een uitstekende gelegenheid om zich te tonen. Ze hebben nog wat stappen te zetten, zeker op tactisch vlak", besluit Vertonghen.