'Witte rook op til: RSCA legt persmoment vast voor voorstelling nieuwe coach'

'Witte rook op til: RSCA legt persmoment vast voor voorstelling nieuwe coach'

29-12-2018 10:30 Laatste update: 09:59
52

Phillip Cocu staat nog steeds met stip genoteerde als de gedoodverfde opvolger voor Hein Vanhaezebrouck als trainer van RSC Anderlecht. De Nederlandse coach stelt echter heel wat voorwaarden op. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo raakte al bekend dat Cocu mikt op een jaarsalaris van vier miljoen euro. Dat is lang niet het enige. De Nederlandse coach wil zijn eigen assistenten meebrengen. Eerst en vooral zou het gaan om Chris Van der Weerden, tussen 2004 en 2006 nog aan de slag als speler bij Germinal Beerschot.

De 46-jarige hulptrainer was eerder al scout voor Manchester City, nadien werkte hij samen met Cocu bij PSV Eindhoven en Fenerbahce. Daarbovenop is Van der Weerder getrouwd met de dochter van Frank Arnesen, de nieuwe sportief directeur van Anderlecht.

Update 29/12, 10.30: Het Nieuwsblad schrijft dat paars-wit op 3 januari een grote persconferentie organiseert. Anderlecht wil op die dag zowel Frank Arnesen als de nieuwe trainer voorstellen. Dat Cocu is en blijft de topkandidaat om Vanhaezebrouck op te volgen. De tijd dringt.