Koeman breekt met voorgangers, Vormer ziet Gouden Schoen meteen bekroond

Koeman breekt met voorgangers, Vormer ziet Gouden Schoen meteen bekroond

07-03-2018 12:08
18

Bondscoach Ronald Koeman heeft 33 spelers opgenomen in zijn eerste Oranje-voorselectie voor de oefenduels met Portugal en Engeland. De meest verrassende naam is die van Ruud Vormer. De Gouden Schoen van Club Brugge wordt voor het eerst opgeroepen.

Verschillende waarnemers, zeker in België, roepen al jaren dat Vormer een kans zou moeten krijgen bij het Nederlandse elftal. Bij voorgangers als Danny Blind en Dick Advocaat maakte de middenvelder echter nooit kans. Koeman, die bij Feyenoord nog samenwerkte met Vormer, neemt de halve Bruggeling dus wél op.

Daarmee maakt de kersverse bondscoach meteen een statement bij zijn eerste selectie. Voorlopig gaat het wel nog om een voorselectie, aangezien in totaal 33 spelers een uitnodiging in de bus kregen. Voor Vormer op 29-jarige leeftijd eindelijk een mogelijkheid om zich ook bij onze noorderburen tot publiekslieveling op te werken. 

Overigens is Vormer niet de enige met een link met onze Jupiler Pro League die voor het eerst mag dromen van Oranje. Ook doelmannen Sergio Padt (ex-AA Gent) en Marko Bizot (ex-KRC Genk) kregen goed nieuws van Koeman.