'Transfervrije Karius kan tekenen bij Newcastle United'

'Transfervrije Karius kan tekenen bij Newcastle United'

08-09-2022 14:40
2

Newcastle United is dichtbij het aantrekken van de transfervrije Loris Karius. De 29-jarige doelman is sinds zijn vertrek bij Liverpool gratis op te pikken en Newcastle United wil met de Duitser de keepersproblemen oplossen.

Het zou gaan om een contract voor korte tijd voor Karius in Newcastle. Bij The Magpies is Nick Pope de onbetwiste nummer één onder de lat. Reservekeeper Karl Darlow is geblesseerd geraakt en Martin Dubravka vertrok op deadline day naar Manchester United. Daardoor heeft Newcastle United geen reservekeeper meer en dat probleem wil het oplossen met het binnenhalen van Karius.

Karius speelde eerder in de Premier League voor Liverpool en verschillende jeugdteams van Manchester City. Maar de Duitser zal altijd onlosmakelijk verbonden blijven met de Champions League-finale van 2018. Toen nam Liverpool het op tegen Real Madrid. De Duitser blunderde, waardoor Liverpool de finale verloor. Achteraf zei Karius dat dit door een hersenschudding kwam die hij eerder in de wedstrijd had opgelopen.

De gesprekken tussen Karius en Newcastle United zijn op dit moment in de afrondende fase volgens Fabrizio Romano. De details rondom het contract worden nog besproken en de medische keuring van de doelman zal snel volgen.