De Laurentiis duidelijk: 'Napoli doet Mertens geen voorstel meer'

De Laurentiis duidelijk: 'Napoli doet Mertens geen voorstel meer'

23-07-2022 16:14
13

Dries Mertens heeft zijn laatste wedstrijd voor Napoli – zoals verwacht – al gespeeld. Aurelio De Laurentiis bevestigde aan Radio Kiss Kiss dat ze in Napels de Rode Duivel geen (nieuw) voorstel meer gaan doen. 

Mertens liep deze zomer uit zijn contract in Italië. De voorbije weken zat de Rode Duivel nog rond de tafel met Napoli, maar de twee partijen kwamen niet tot een akkoord. De gesprekken zijn nu volledig gestopt, dat liet De Laurentiis weten aan Radio Kiss Kiss. De voorzitter van Napoli gaf aan de radiozender een interview dat later nog wordt uitgezonden, maar nu al deels uitlekte.

Napoli bood Mertens eerst een contract waarbij de Rode Duivel 1,4 miljoen per jaar zou gaan verdienen. Daarna volgde een aanbieding van 2,5 per jaar. Mertens weigerde. De voorbije jaren verdiende de Rode Duivels bij Napoli 4,5 miljoen per jaar. De Laurentiis stelde nu dat Napoli de 35-jarige aanvaller geen nieuwe aanbieding zal doen. 

In de zomer van 2013 verliet Mertens PSV voor een Italiaans avontuur. Mertens groeide bij Napoli uit tot een icoon. Niemand scoorde ooit meer goals voor de club dan Mertens. In 397 matchen trof Mertens liefst 148 keer raak voor Napoli.