Scheidsrechter Hernandez geeft kniestoot in edele delen van Argentijnse voetballer

05-04-2023 12:10
6

De Mexicaanse scheidsrechter Fernando Hernandez gaf een kniestoot in de edele delen van de Argentijnse speler Lucas Romero. De speler kwam verhaal halen bij Hernandez en deed dit door wel heel dicht tegen de scheidsrechter aan te gaan staan. Hernandez was hier niet van gediend en beantwoordde dit met een kniestoot, dit levert de scheidsrechter uiteindelijk twaalf wedstrijden schorsing op.

Het voorval vond plaats in de competitiewedstrijd tussen América-León, América had de 1-1 gemaakt en dit zorgde voor veel ophef rondom Hernandez. De scheidsrechter beantwoordde deze ophef met zijn kniestoot. Ook het slachtoffer Romero wordt geschorst voor twee wedstrijden omdat hij te fel reageerde.

Uiteindelijk was het een wedstrijd vol met confrontaties. De wedstrijd eindigde in 2-2 waarin ook de hoofdtrainers vroegtijdig naar de kant werden gestuurd. Beide hoofdtrainers kregen ook twee wedstrijden schorsing voor ‘gewelddadig gedrag’, weet Het Nieuwsblad.

Scheidsrechter Hernandez heeft zijn excuses aangeboden aan Romero en accepteert de straf die hij heeft gekregen van de Mexicaanse bond.