Martinez neemt Vanheusden niet mee, maar heeft duidelijke reden

Martinez neemt Vanheusden niet mee, maar heeft duidelijke reden

01-10-2021 12:30
9

Roberto Martinez heeft zijn 23 namen vrijgegeven voor de clash met Frankrijk van komende week. Charles De Ketelaere mag zich bewijzen, maar Zinho Vanheusden haalde de selectie dan weer niet. 

"Met Doku en Mertens die uit zijn, is het een goed moment voor De Ketelaere om zijn kans te grijpen", legt Martinez uit bij De Standaard. "Charles heeft al laten zien dat hij iets anders brengt binnen de nationale ploeg. Hij heeft een bijzonder profiel. Hij is linksvoetig, is een echte denker, kan goed tussen de lijnen spelen en was een uitblinker bij de nationale beloften."

Vanheusden is er deze keer niet bij, maar dat is geen sportieve keuze. "Zinho Vanheusden is er niet bij door zijn medische toestand. Hij heeft de voorbije twee dagen niet getraind. Op dit moment is hij niet in de conditie om hem te selecteren, al kan dat nog veranderen mochten zich er komend weekend nog blessures voordoen", laat Martinez de deur open.

België speelt op donderdag 7 oktober tegen Frankrijk in de halve finale van de Nations League. Een kans op revanche, want op het WK 2018 werd België nog uitgeschakeld door die Fransen.