'Van Holsbeeck aan Veljkovic: “Vraag aan Delferière om Anderlecht te beschermen'

'Van Holsbeeck aan Veljkovic: “Vraag aan Delferière om Anderlecht te beschermen"'

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 18:20di 28-09-2021 om 18:20

Sporza komt dinsdag met een bijzonder verhaal van Operatie Zero op te proppen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck, ex-RSCA-speler Sofiane Hanni, makelaar Dejan Veljkovic en ex-scheidsrechter Sébastien Delferière.

Voor het verhaal moeten we terugkeren naar 2017. Anderlecht staat op het punt om kampioen te worden onder René Weiler, maar er wacht paars-wit nog een verplaatsing naar Club Brugge. Herman Van Holsbeeck was blijkbaar niet helemaal overtuigd van een goede afloop in het Jan Breydelstadion en spreekt vooraf met Veljkovic.

De voormalige manager van Anderlecht en de makelaar zijn aan het onderhandelen over een nieuw contract van Hanni bij Anderlecht. Van Holsbeeck laat uitschijnen dat kampioen worden voor Anderlecht belangrijk is en dat dan een nieuw contract kan volgen. Bij een nieuw contract passeert niet alleen Hanni langs de kassa, maar ook Veljkovic.

Van Holsbeeck en Veljkovic praten naar verluidt niet enkel over een contractverlenging, maar ook over de match tegen Club Brugge. 'Daarom vraagt hij aan Veljkovic of hij zijn "vriend" Delferière, die de match zal fluiten, wil vragen "om Anderlecht te beschermen", "om correct te fluiten en zich niet te laten intimideren" en "hij moet niets speciaals doen, gewoon correct fluiten', schrijft Sporza.

"Andelrecht zal niet verliezen"
Veljkovic spreekt nadien met Delferière. De scheidsrechter reageert volgens Sporza met de woorden: "Anderlecht zal niet verliezen." Uiteindelijk eindigt de match op een 1-1 gelijkspel. Achteraf zijn er geen grote discussie over de beslissingen van Delferière tijdens de match. Vier dagen later verzekert Anderlecht zich van de landstitel op het veld van Charleroi.

Een paar weken later tekent Hanni een verbeterd contract bij Anderlecht. Volgens Sporza ontvangt Veljkovic bij die deal 400.000 euro en twee Rolex-horloges ter waarde van 43.500 euro voor hem en zijn vrouw. 'Delferière krijgt op simpel verzoek gratis tickets, parkeerkaarten en toegang op de receptie achteraf voor de drie thuismatchen van Anderlecht in de Champions League het volgende seizoen', weet de openbare omroep nog.

Tegenover Sporza wilde Veljkovic niet reageren op het verhaal. 'Herman Van Holsbeeck ontkent: "Ik ga naar de rechtbank"', klinkt het nog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws