Breaking news

Tielemans in beeld bij FC Barcelona: “Zoveel mogelijk opties open te houden”

Bizar ontslag in Italië: trainer amateurclub door het stof na vuistslag

Bizar ontslag in Italië: trainer amateurclub door het stof na vuistslag

Gepubliceerd: dinsdag 28 september 2021 om 11:26di 28-09-2021 om 11:26

De Italiaanse amateurclub Carpignano moet per direct op zoek naar een nieuwe trainer. Geen groot nieuws zou je denken, toch heeft de bizarre reden achter zijn vertrek veel losgemaakt in Italië. 

Trainer Giovanni Alosi werd in de tweede helft, bij een 2-0 achterstand, met rood van het veld gestuurd door scheidsrechter Andrea Felis. Alosi was zijn emoties niet de baas. Na enkele verbale bedreigingen, gaf de Carpignano-coach de scheidsrechter een volle vuistslag. Felis staakte het duel onmiddellijk en er volgde een reglementaire 3-0 overwinning voor Oleggio Castello, dat uitkomt op het zevende niveau van Italië.

Daags na de wedstrijd reageert Alosi op zijn vertrek tegenover Corriere di Torino. "Ik ga niet zoeken naar excuses. Het is onvergeeflijk dat de spanningen bij mij zó hoog zijn opgelopen en dat ik zoiets heb gedaan. Ik schaam me diep. Ik heb de beelden teruggezien en ik herken mezelf niet." Direct nadat Felis het duel staakte, diende Alosi zijn ontslag in bij de Italiaanse amateurclub.

Alosi vervolgt zijn statement en gaat diep door het stof. "Ik kan alleen maar sorry zeggen tegen de scheidsrechter, wat ik na de wedstrijd ook persoonlijk heb gedaan. Ook zeg ik sorry aan onze tegenstander, omdat ik de wedstrijd heb verpest. Tot slot ook mijn excuses aan mijn spelers en de club. We hebben een jeugdopleiding, de jongens die daar spelen zouden nóóit geconfronteerd mogen worden met acties zoals die van mij." Volgens Italiaanse media is het mogelijk dat Alosi een levenslange schorsing tegemoet ziet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: Serie A Italië

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws