De Bleeckere zag twee terechte uitsluitingen bij Beerschot: 'Ernstig gemeen spel'

De Bleeckere zag twee terechte uitsluitingen bij Beerschot: 'Ernstig gemeen spel'

27-09-2021 22:42 Laatste update: 22:45
1

Javier Torrente beleefde een ware nachtmerrie bij zijn debuut als trainer van K. Beerschot V.A.. De Ratten gingen, nota bene op het eigen Kiel, met de billen bloot tegen KAS Eupen (0-3), mede door twee rode kaarten nog voor het rustsignaal. Het Referee Department vond die terecht uitgedeeld.

Bij monde van Frank De Bleeckere velt het Department haar oordeel over de twee fases. In beide gevallen gaat het om een tackle langs achter, benadrukt De Bleeckere. Bij Jan van den Bergh, die al na vijf minuten moest gaan douchen, ging het om een doorgebroken speler richting het Beerschot-doel. Noodrem, dus rood, luidt de conclusie.

Ook Thibault De Smet werd terecht van het veld gestuurd. Ruim vijf minuten voor de koffie liep de pijlsnelle Isaac Nuhu hem voorbij op de flank, waarna de verdediger hem torpedeerde. Ook hier ging het om een tackle langs achter, zonder de intentie om de bal te raken. "Ernstig gemeen spel", vat De Bleeckere de actie van De Smet samen.

Inmiddels heeft het Parket van de Belgische voetbalbond ook geoordeeld over de strafmaat voor beide spelers. Van den Bergh kreeg één speeldag schorsing met uitstel, terwijl De Smet zich zal moeten verantwoorden voor het Disciplinair Comité van de KBVB.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie